Анна Димова

  [BG]   EN  
Анна Димова

Начало
Текст
Поезия
Интервю
Акварел и туш
Темпера и акрил
Графика
Рисувано дърво
Прежда
Вкусотии
Любими места
Аз
Контакт



Текст / Коментар

18 Август 15, 12:18 / Автор: Анна Димова
Началото на Биг Брадър и краят на цивилизацията
Гледах началото на Биг Брадър, вероятно ще гледам и финала - това ми стига, за да се ориентирам. Затисна ме една тягостна смес от тъга и страх. Отне ми известно време, докато разбера защо - очевидно това не е нито първата, нито последната телевизионна гадост, трябва вече да сме свикнали, нали така. И чак сега ми светна какво ме ужаси така.

Това, което видях снощи, не е просто зло, болно и грозно, а много повече от това - то е зло, болно и грозно, лансирано като добро, здраво и красиво. Местата на нещата са напълно разменени, думите са подменени, ориентирите са заличени. Това, което наричаме "мутра", сега се представя като "бизнесмен". Проститутката вече се нарича "модел". Перверзията - разкрепостеност. Тежката психиатрична патология вече се обозначава с думи като скандален, атрактивен, лидер, секси, бунтар. Същество, което бихме определили като пълен боклук и жалка човешка мутация, се гордее със себе си - и без замисляне, без дори минимално терзание унищожава околните, „за да се научат”. Друго същество с неопределим пол и обезобразено лице и тяло, се оказва жена, която се смята за красавица. „Отче наш” се смесва в еклектична смес от насилие, тантричен секс, криминални доходи и откровени симптоми на психоза.

Наскоро четох, че откриването на годни за живот планети е всъщност лоша новина. Защото това означава, че разумният живот в космоса възниква много по-често, отколкото предполагаме, но рано или късно достига някакъв предел, филтър, през който не може да премине – и се самоунищожава, въпреки интелигентността си и развитите технологии. Мисля, че вече знам как точно ще загине и нашата цивилизация.

 

 

---------------------------------------------

 

Заглавието е на http://e-vestnik.bg/

 

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0804